T.C. Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü'nün 13-26 Kasım 2017 tarihleri arasında, Yeditepe Üniversitesi'nin imkânlarını tanıtmak ve meslek seçiminde yardımcı olmak amacıyla İzmir ve Manisa Bölgesi'nde resmî/özel lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik "Bilgilendirici Seminerler" sunumları içeren seyahatten fotoğraflar:

                                                                                                 İSTANBUL

                                                                                      İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ

 

                                                                                 SAĞLIK BİLİMLER FAKÜLTESİ

                                                                                  ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ

 

           ÇGE010 "ÇOCUK ve MÜZİK" Dersini alan değerli öğrencilerim ile 28 Mayıs 2022 Cumartesi Günü, EDİRNE TRAKYA ÜNİVERSİTESİ bünyesinde bulunan

"SULTAN 2. BAYEZİD DARÜŞŞİFASI - MEDRESESİ ve DİĞER TARİHİ MEKANLAR" Eğitim - Kültür Amaçlı gerçekleştirilen geziden kareler.

Türk-Kültür Tarihi'mizde; müziğin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri Orta Asya Türk Dünyasından günümüze hiçbir zaman kopukluğuna uğramadan gelmiş ve dünyaya Müzik-Sağlık konusunda öncülük yapmıştır.

           Türk Büyük Selçuklu (1038-1157) Anadolu Selçuklu (1077-1308) ve Türk Osmanlı ( 1299-1923) Dönemlerinde; müziğin sağlığımız üzerindeki olumlu etkisi en üst seviyede kendisini gösterir.

          İlk şifahane Şam'da 1154 yılında Türk Sultanı Nureddin Zengi tarafından "Nureddin Şifahanesi" adıyla hizmete açılmıştır. 17.yy.lın ilk yarısı 1648 de buraya gelen, Kütahya'lı Büyük Türk Seyyah "Derviş Mehmet" Evliya Çelebi (1611-1682) seyahatnamesinde;

"... hastaların (danışanlar) gamını def etmek için günde üç defa güzel sesli hanendeler ve sazendeler fasıl yaparlardı". ifadelerine yer verir.

Müziğin sağlığımız üzerindeki kullanılma yöntemleri;Türk Anadolu Selçuklu ve Türk Osmanlı Dönemlerinde gelişmiş ve bu alanda (Amasya, Sivas, Kayseri, Bursa, Manisa, İstanbul ve Edirne) şifahaneler kurulmuştur.

         Edirne'de Sultan 2. Bayezid'ın (1484-1488) Tunca Nehri kıyısında mimar Hayrettin'e yaptırılan "Darüşşifa- Medrese- Külliye" eğitim-sağlık kurumunda hastalara su sesi ve müzik ile tedavi uygulanmıştır. Akustik açıdan çok iyi düşünülerek yapılan  şifahanede; hastalar özel odalarda müziğin yanında su sesi,güzel koku ve tedaviye uygun yemeklerle sağlıklarına kavuşmuşlardır.

Müzik Terapisi öğrencileriyle Darüşşifa (2.Bayezid Külliyesi kapsamında)'yı ziyaret amaçlı yapılan Edirne gezisinden...Lozan Barış Anıtı   7 Aralık 2013

İletişim/Contact: mehmetgezerhoca@gmail.com

2015 Güz Eğitim ve Öğretim Dönemi'nde Müzik Terapisi Dersi öğrencilerinin katılımıyla, Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan Darüşşifa (Sultan 2.Bayezid Külliyesi kapsamındaki)'ya gerçekleştirilen geziden kareler.

This site is  SSL certified.

Bu site  SSL sertifikalıdır.

2017-2022 © www.mehmetgezer.com  ​Mehmet Gezer Tüm Hakları Saklıdır.

​2014-2015 Eğitim yılı EDTR 486 Müzik Terapisi öğrencileri ve üniversitemiz çalışanları ile Edirne'de, Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan Darüşşifa (2. Bayezid Külliyesi kapsamında) gezisinden kareler

T.C. Yeditepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü EDTR 486 Müzik Terapisi Dersi içeriğine uygun olarak 2013 yılından bugüne gerçekleştirilen, T.C. Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan 'Sultan II. Bayezid Darüşşifa-Medresesi' ve Tarihi Mekanlar Gezisi'nden kareler.

14 Nisan 2018  Cumartesi      Edirne

TC İstanbul Gedik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Erken Çocuklukta Müzik ve Hareket Eğitimi ile Yaratıcı Drama dersleri öğrencileri ve diğer bölümlerden oluşan grup ile 21 Aralık 2019 Cumartesi günü Edirne'deki Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan "Sultan 2. Bayezid Külliyesi - Darüşşifa ve Medresesi ve diğer tarihi mekanlara yapılan eğitim-kültür amaçlı geziden fotoğraflar: